Normál változat

+ Rólunk

Boldog Új Évet Kívánunk minden kedves partnerünknek, 2022-ben is bízunk az együttműködésben!


Mosolygós, biztató kép 2021 október végén

Társaságunk folyamatosan gyártja (gyártaná) a megrendelt termékeket, ami mint fenti képen is láthatóak egy kedvező helyzetet mutat, azonban az első beépítésű alkatrészek, mint pumpa, csavarzatok, nyomásszabályzó, hidraulikus alaptömb ... stb hiánya miatt nem szerelhetők készre, azaz partnereinknek csak igen jelentős késéssel tudjuk szállítani. Igazán reméljük, hogy ez a negyedéve tartó kegyetlen helyzet javul, addig is türelmet kérünk minden egyes megrendelőnktől, mi mindent megteszünk.


Végleges búcsú

Az Omega befejezte a hidro-pneumatikus munkahengerek gyártását, amellyel 2-4-7 tonnás aknaperememelőinket gyártottuk, emiatt más gyártókat kellett keresni, akik ugyanúgy Távol-Keleti illetőségűek. Viszont ezen munkahengereket beépítés előtt szét kellett szerelni, és át kellett alakítani, hogy hosszú távra biztonságos, megbízható emelő lehessen belőlük. Minőségük és legfőképp alkalmasságuk fokozatosan csökkent, és elérte azt a pontot, amire már ki kellett mondanunk nem alkalmasak, így 25 éves gyártás és forgalmazás után 2021 novemberétől ezt a kivitelt nem gyártjuk. Három lehetőség előtt állunk, hogy pótoljuk ezt a terméket:

- készítünk megfelelő minőségű munkahengereket és hidro-pneumatikus lábpumpát szerelünk fel működtetésére

- gyártásunkban már régóta szereplő 2 tonnás ollós emelő mellett a 4 - 6 tonnásat is kifejleszjük

- a haszonjárművekhez gyártott aknaperememelőink tápegységével szereljük az általunk gyártott munkahengereket

Azt már látjuk árát nem tudjuk tartani a jelenlegi szinten, mindhárom esetben jelentősen drágulni fog a termék. Folynak a számítások, de a felsorolásban a harmadik kivitel az esélyes a folytatásra.


A vas árakról az év közepén

Senki sem bíztatott, hogy  a vasanyag árak visszacsökkennek, éppen ellenkezőjét prognosztizálták, sőt még jelentős emelkedést is beharangoztak. Jeleneg már meghaladta az árváltozás a 100%-ot, munkahengerekre, dugattyú anyagokra a német beszállító ismételt emelést jelzett. Emiatt Társaságunknak a január elsején életbeléptetett árjegyzékét felül kellett vizsgálnia, és augusztus elsejével új árjegyzéket adtunk ki. Már érződik, ha ez a mozgás nem áll meg, az ősszel újabb módosítást is végre kell hajtanunk.

Ezt a kellemetlen helyzetet nehezíti még, hogy áru sincs a megszokottak szerint, és a rendeléseinkre 30-60 napos szállítási határidőt adnak meg, a korábbi 3-4 munkanap helyett. Csak egy példa hengerelt köranyag S232, S235, S3 minőségből a 140-es átmérőben hónapok óta nincs, amivel gyártásunk alapjaiban rendülhet meg.


A vas árakról 2021 elején

Ahogy Önök is tapasztalhatták az elmúlt hónapokban az acél piacon jelentős áremelkedés történt. Az áremelkedés elsősorban a hegesztett termékeknél (zártszelvények, hegesztett csövek) volt megfigyelhető először, majd fokozatosan megjelent minden terméfajtánál, így a különböző hengerelt és húzott tömör anyagoknál és varrat nélküli csöveknél is.

A kialakult piaci helyzet eltolta a kereslet/kínálat viszonyokat és az alapanyaggyártókat hozta extra pozicióba, gyártókat/kereskedőket/végfelhasználókat pedig egy kiszolgáltatott helyzetbe.

A jelenlegi piaci információk szerint az első negyedév után a második negyedévben további áremelkedés várható (remélhetőleg az eddiginél lassabb ütemű emelkedés), de a piaci szereplők a további hónapokra is még felfele ívelő árakat látnak.

Tekintettel, hogy Társaságunk termékei alpvetően vasanyagból van, némelyik 100%-ban, többlet kiadásunkat meg kell jelentetni árainkban, amelyben még további bizonytalanság is megtestesül, mégpedig az alapanyag kereskedők legfeljebb tíz napos árérvényességgel adják meg szállítási áraikat, ennek leteltével új kalkuláció alapján határozzák meg az eladási áraikat. Ezért a 2020 novemberében az akkor ismert adatok alpján kiszámított 2021 januárban érvénybe léptetett árjegyzékünket kénytelenek vagyunk visszavonni, és termékeink után érdeklődőknek a beszerzési árakat tükröző árajánlatot adunk.

2021 január: A holtjátékvizsgálókról

A műszaki vizsgáztatás új rendjéről a Nemzeti Fejlesztési Miniszter 2/2018 (II.5.) NFM rendeletet adott ki, amely a Magyar Közlöny 2018 évi 13. számában tett közzé. Itt a címben szereplő berendezésre vonatkozóan a holtjátékvizsgálónak két egyenes vonalú mozgásának kell lenni oldalanként. Azaz előre/hátra és kifele/befele, más mozgások csak akkor lehetnek a berendezésen, ha ezt alapban tudja, akkor pluszban elfogadott az átlós, forgó, program szerinti mozgás is.

Előírás még:

- a vizsgáló a vizsgálati helyéről irányíthassa a berendezést

- csúszásmentes legyen a mozgó lap (bordázott, esetleg műkövezett)

- teher holtjátékvizsgáló estén még a löket hossz (min 95 mm), és a sebesség (5 cm/1 mp) is követelmény

Társaságunk gyártásában öt féle kivitel van a különféle járműkategoriák számára illetve működtedés formájára, és természetesen mindegyik megfelel az előírt követelményeknek.

(Bővebben a holtjátékvizsgáló menűben)

 

A 2021-es évre  megkaptuk a német CVI Zert tanúsítványát
 
 
Boldog Új Esztendőt, Jó egészséget
és eredményes üzletekben gazdag évet kívánunk minden kedves partnerünknek.
2021-ben is ott leszünk a harcmezőn és ki kéri, segítünk !


És mindjárt itt az év vége

Társaságunk mindaddig, amíg az lehetséges telephelyén folyamatosan dolgozik, személyes tárgyalásokat, kiszállításokat, helyszíni javításokat a szabályok időbeli, és védekezési előírásainak figyelembevételével vállal, amelyhez kérjük partnereink megértését és segítségét.

Ez évben utolsó munkanapunk:         2020-12-18

Januárban első munkanapunk:           2021-01-04

Ebben az évben kiszállításainkat a megrendelt termékekre a már előre egyeztetett időpontokban vállaljuk, minden más helyszíni jelenlétet igénylő kéréseket leterheltségünktől függően a fontossági és sürgősségi szempontok szerint igyekszünk teljesíteni.

Ez évi árinkat most beérkező rendelésekre 2020-12-31.-ig tudjuk biztosítani, az előleg bekérő számlánkra beérkezett összeg számlánkon látható jóváírás esetén, de szállítását a folyamatos gyártás és kiszállítás ellenére is nagy valószínűséggel január hónapban tudjuk teljesíteni.

2021 január elsejétől gyártott termékeink és szolgáltatási áraink, új árjegyzék szerint történik, amelyben az elmúlt háromnegyed évben bekövetkezett változásokat követnünk kellett (forint-euró árfolyam, import árak, fizetések emelkedése …. ). Viszonteladóink még november hónapban ezt megkapják, közvetlen megkeresés esetén kérjenek árajánlatot.

Üdvözlettel/ Best Regards/Cu Stima:

          

Szóráth Ferenc           Szóráth Bence

       Daxes Kft – Budapest    

  

   Egy jó és egy rossz hír

 

Megkaptam az Arany diplomámat, valahol büszkeség önt el, ugyanakkor az idő egy kissé elkeserít. De sebaj a gyémánt már nem tart ennyi ideig.

 A negyedik negyedév

Társaságunk ujabb munkaerő felvételével tovább bővítette dolgozói létszámát, hogy tudjon a vevői megrendeléseknek eleget tenni, így most már az emelők mellett a holtjátékvizsgálók gyártási idejét is jelentősen csökkenteni tudjuk. Összesen öt kivitelt gyártunk (két félét a haszonjárművek részére, háromfélét a szemlygépkocsik és kishaszonjárművek részére), így minden feladatra a legmegfelelőbb mozgató padot tudjuk ajánlani.

Most már a harmadik negyedévben

Szinte úgy észrevétlenül telt el az évnek több mint a fele, küszködtünk a vírussal, a megszorításokból fakadó hátrányokkal, de azért jelentős fejlesztéseket hajtottunk végre. Második CNC esztergagép jóvoltából például egyszerűsödött a csúszólap gyártása, amellyel lehetővé vált a fém felületek galvanizálása. Hazai teljesítésünk egy hónap értékesítésével több, mint a tavalyi év azonos időszaka, exportunk pedig csupán csak néhány százalékkal lett alacsonyabb. Összegségében éves viszonylatban jobb eredményekre számíthatunk az elmúlt évitől.


Új taggal bővült a holtjátékvizsgáló család

DH-2000-L4 - típusjelzéssel

kialakítottuk 2 tonna terhelhetőséggel a tisztán  levegővel működő holtjátékvizsgálónkat, az előírásoknak megfelelően egyenesvonalú mozgásokkal (vizsgasorra alkalmas kivitel). Mérete teljesen azonos a hidraulikus működésűével, azaz 640x640 mm-es munkagödröt igényel, viszont 105 mm magas, ennek megfelelően kell a gödörmélységet elkészíteni. Értékesítésünk alapvezően export, elsősorban Romániába, de ajánljuk a hazai felhasználók számára is.


2020 július 10.-én

Elkezdte működését az új CNC gépünk

Gyártásunkról, ami jó hír

Az emelők, holtjátékvizsgálók, csúszólapok megrendelők igényéhez igazodó sorozatban történő gyártásához már nem elegendő a jelenlegi gépparkunk, az élő munkaerő, ezért jelentős bővítést terveztünk és hajtottunk végre. Egy újabb, immár a második CNC esztergagépet szereztünk be, most állítjuk "csatasorba", hogy elkészülhessenek a nagyobb darabszámú alkatrészek a termékeinkhez.

Meghirdetett esztergályos állásunkra sikerült az elvárásinknak megfelelő jó elméleti és szakmai tapasztalattal rendelkező munkatársat felvenni, így egy hónapja megszűnt az akkut problémánk, már ennyi idő alatt is jelentős előrelépést hozott.


Gyártásunkról ami rossz

Továbbra sem mondhatjuk, hogy a nyersanyag, félkész termék, első beépítésű alkatrész import beszerzés ideális lenne, sőt állandósul, tartóssá kezd válni a mennyiségi hiány.  Ezek a "nagykerek" már csak mérsékelt darabszámban tartanak alkatrészeket, rendelésünkre az újabb beszerzésük már néhány napos, sőt hetes csúszást eredményez gyártásunkban.

 Ha pedig jobban nyitunk a beszállítók felé, hiába a nemzetközi szabvány, a megszokott méreteknél kisebb-nagyobb eltérések vannak. Egy egyszerű példa erre: egy M20-as alátét külső átmérőjében 1-3 mm, vastagsága pedig 1-2 mm szóródással kapható, attól függően, ki gyártja. Ez nem mindig jelent problémát, de van, amikor nagyon is. És ilyenből már számtalan eset van.


Keressük a kiutat...

Ezt a címszót sem lehet törölni, éppen az előző mondat miatt, a folyamatos ellenőrzés, vizsgálat szükséges, ha pedig olyan nagy a változás, akkor újratervezés szükséges, csakhogy a termékünk eladása után, pld évekkel később a javításnál jelentkezhetnek akadályok.

 

Minősítésünk

 

 


 

 

 

 

 

 

 

                                                        

 

 

 

 

 

Ízelítő a Társaságunk által forgalmazott termékekből:

aknaperememelő, aknaemelő, perememelő, aknafenék emelő, kétoszlopos emelők, négyoszlopos emelők, ollós emelők, motor-sebességváltó-krokodil emelők, prések, egyedi tervezésű teherliftek, kenéstechnika területén: olajfeltöltők, fáradtolaj gyűjtők, aknás fáradtolajgyűjtő, számítógépes olaj kiadagoló rendszerek, zsírzók kézi-láb-levegős kivitelben, kézi és levegős olajpumpák, kézi és levegős zsírpumpák, alkatrészmosó, diagnosztika területén fékhatásmérő, lengéscsillapító ellenőrző próbapad, hidraulikus és levegős holtjátékvizsgáló (mozgatópad), szerszámok készletben és egyedi kivitelben, kisgépek, kompresszorok: dugattyús és csavar, légrendszerek kiépítése, légrendszer elemei, levegő előkészítő, huzató állvány, füstgázelszívás elemei, fali elszívó, tömlődobos elszívó, vonalmenti elszívó, elszívó tömlő, kipufogócső csatlakozó, elszívó rendszer kiépítése, sajátgyártású emelők javítása, tömlő végesítés, emelőgépek időszakos felülvizsgálata...stb.

 

 

     - Kapcsolat
+ Aknaperememelők
     - Kézi hidraulikus aknaperememelő
     - Levegős működésű aknaperememelő
     - Hidro-pneumatikus aknaperememelő
     - Elektrohidraulikus aknaperememelő
     - Perememelő
     - Aknafenék emelő
     - Kiegészítő termékek
     - Aknabiztonság
     - Akna méretezés
- Holtjátékvizsgálók
+ Emelők
     - Kétoszlopos emelők
     - Speciális és egyéb emelők
+ Kenéstechnika
     - Zsír
     - Olaj
     - Fáradtolaj
     - Mosók
     - Fékfolyadék
     - Számítógépes olajkiadagolás
     - Kiegészítők
     - Árjegyzék
     - Kiegészítők
+ Kiegészítők
     - Futóműállítókhoz
- Roman
+ Slovak
     - zdviháky kanálové
     - nápravové prízdvihy
     - vibračná plošina
- Information in English
- GDPR